2011. szeptember 30., péntek

Miért támogatunk legális idő-ajándékkal egy halálos szenvedélyt

Bárhova megyek, legyen az egy önkormányzat, vagy egy ABC, vagy bármilyen hivatal, mit látok? Hogy a kedves dolgozók egy számukra külön fenntartott helyen szívják a cigit, szivart, pipát, bármit, amivel pótolhatják gyermekkori orális hiányukat. Az egy dolog, hogy rengetegen egyáltalán nincsenek  tisztában azzal, milyen idétlenül néznek ki füstölgő cumipótlójukkal, de az már aggodalomra ad okot, hogy felnőttként nem tudják kellő önfegyelemmel átgondoni: vajon mi a fenéről szól az a tény, hogy napjában többször halálos mérget szívnak el, nem csak maguknak ártva, de mindenkinek, aki a  közelükbe megy?

Végképp furcsának tartom, hogy bár a dohánygyárak nagy betűvel kötelesek jelezni az áru MÉRGEZŐ mivoltát,  állami hivatalokban erre mégis külön idő-ajándékot adnak a dolgozóknak, mondván, hogy ha ezt nem kapják meg a cég jár rosszabbul, mert olyan idegesek lesznek, hogy nem tudnak dolgozni. Már bocsánat, de ez olyan, mintha  egy sereg bűnözőt alkalmaznék, akiket néha el kell engednem kicsit rabolni, meg egyéb orgazdaságot véghezvinni, különben idegesek lesznek, hogy a kiesnek a megszokott tolvajtempóból.

A drogosokat miért elvonóra küldjük, ahelyett, hogy időt adnánk nekik, hogy belőjék magukat. A legtöbb drogoson alig venni észre, hogy beszívott, mégis bármelyiket kirúgnák a hivatalból, ha kiderül. A dohányzó ember folyamatos légszomjjal küzdd, mert a nikotin eltolja a légzés és a szívritmus összhangját. 72 ütésre nagyjából 18 levegővétel jut egy átlag embernél. Ez egy 1:4 hez arány, amit a nikotin jócskán eltol. Az állandó oxigénhiány pánikközeli állapotot idéz elő a tudattalan szférában. Ez az oka az állandó nyugtalanságnak és idegességnek.

A sors iróniája, hogy a ciginek nyugtató hatása is van, amit persze sokkal inkább érzékel a páciens, mint a tudattalan pánikot a lelkében, vagy a szív-légzés ritmus elváltozását.

Az viszont jó hír a számomra, hogy ha elkezdek is dohányozni, az semmilyen hivatalos hátránnyal nem jár számomra, mert a biztosító ugyanúgy biztosít, a TB ugyanúgy kifizeti a betegségeimet, akkor is, ha az egyértelműen a dohányzás következménye. A tüdő kisebb-nagyobb problémái: allergia, asztma, rák, fertőzések,  érszűkületet, a vér-szennyezés,  elsavasodás, köszvény, izületi gyulladás, mind mind ingyen és bérmentve.... vagy várjunk csak?

Dehogy ingyen és bérmentve: azok a hülyék fogják kifizetni az én jó kis kezeléseimet, akik mindennap futnak a szabad levegőn, soha nem dohányoztak, orvost akkor látnak, ha az tanácsot kér tőlük, hogy miként kell lefogyni 60 kilot, és a jótét lelkek szívósan elélnek 80-90-100 évet, mert bio kaján élnek, szeretik egymást és még sorolhatnám, mi mindent tesznek azért, hogy minél tovább fizethessék az én saját szanvedélyemből fakadó problémáimat.

Hiába na! Ja igen! Még egy csomó plussz elszarható percet is kapok bármelyik munkahelyen, hogy szennyezhessem a levegőt, a tüdőmet és minde betévedő embert, ami külön öröm. Tényleg! Ebben az országban megéri dohányosnak lenni. Talán kicsit sokba kerül, mert meg kell venni a cigit. De ha így haladunk, ha ennyire támogatja az állam a dohányzást, hamarosan eljutunk oda, hogy nem csak kajajegyeket fognak osztani fizetéskiegészítésképpen, hanem dohányjegyeket is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése