2011. szeptember 19., hétfő

HÉTHY ZSÓFI második a szendvicskrémversenyen

Tegnap a piliscsabai fesztiválon - tudjátok, amit beharangoztam - nagyon jól éreztük magunkat. Nem mondom, hogy nem volt a végére mindenki hulla, de nagyon jól sikerült. A szendvicskrémverseny helyszínén folyamatos tolongás volt. Az emberek egymás szájából kapkodták ki a falatkákat. A krémek isteniek voltak. A zsűri első helyezettje egy fetával töltött paprika volt, a második pedig HÉTHY ZSÓFI szárított paradicsomos krémje!!! A harmadik helyezett pedig egy csicseriborsó krém. A háromból kettő vega. A közönségszavazatok első helyezettje pedig az általam készített pecsenyezsír lett.
80 gyerek indult a versenyeken és 200 felnőtt. Ami nagyon nagy dolog, ha belegondolunk abba, hogy a páyák nehézségi foka egy xterra versenyével vetekszik. Persze nem a kicsiké. Aki nem tudja mi az az Xterra-verseny, annak elmondom, hogy egy extrém nehéz tereptriatlon. A bringapálya gyakran olyan durva, hogy én még gyalog sem mennék le rajta.
Kint volt a Jeep gépkocsi márkaforgalmazója, és lehetett tesztvezetni.  Láttunk részeges kung-fu bemutatót, meg nem részegeset is. Kint volt a Napfényes cukrászda ultra-finom vega fagyival meg sütikkel, és Bödör Erzsi fincsámcsi ételekkel, amik szintén mind vegák. A slackline-on egész nap meneteltek a népek. Nem is csoda. Nagy a vonzereje annak az elképzelésnek, hogy egy szál szalagon kell keresztülmenned a 300 méter mély szakadék felett. Persze itt csak a szalag van a 300 méteres szakadék még hiányzik, de volt helyette Nedeczky Juli a Vodku együttessel. Az a Nedeczky Júlia, aki amellett, hogy varázslatosan klarinétozik, mellesleg megjárta a Himaláját és biztosan látott már 300 méteres szakadékot.
A Nahrin  a Just és a Biorganik ajándékaitól persze mindenki dobott egy hátast. Ki ne akarna magának, vitaminoktól mentes korunkban egy kis AFA-alga tablettát, meg jóízű és egészséges italokat, rágcsálni valókat. Krémeket a fájós lábára, izmaira, illatos olajokat stb.  De volt, aki megkaphatta a profibbnál is profi túrahátizsákokat, és egyéb outdoor cuccokat. a Lafumatól, a North Face-től a Salomontól. Na ott volt csak sóhajoktól nehéz a levegő!
Egyszóval minden pompás volt.
Legközelebb te is gyere!

1 megjegyzés:

  1. A krémeket nem tudtam kóstolni, de sok jót hallottam :-) A nap végén már volt egy kis pihenés, a Vodkut is hallottam legalább. Nagyon jó volt! Az esti pakolás előtt meg vacsorázni is tudtam. Nagyon kerek nap volt!

    VálaszTörlés