2013. január 27., vasárnap

A vízhez való jog, alapvető emberi jog. Ezt most elvennék tőlünk

A víz élet. Étel nélkül akár 40-60 napig is életben maradunk. Víz nélkül jó, ha három napig.
A csapvíz, amelyet kénytelenek vagyunk meginni, bár egyes orvosok szerint jó, ha kocsimosásra alkalmas, már így sem alapvető jogunk. Már most is fizetünk a vízért. De ez most súlyosodni készül. Az EU el akarja adni a jogokat Európa vízkészletére. Ez olyan lavinát indít el, amire még azok sem készültek fel, akik 2021-re világvégét vártak.
A teljes rabszolgaság is így indul. Apró lépésekben. Már azon sem vagyunk felháborodva, hogy fizetnünk kell a vízért, mert ugyebár ez rendben van, hiszen a Vízművek az, aki kiépítette a vízcsatornákat és gondoskodik róla, hogy ha itthon kinyitom a csapot, abból mindig follyon a víz. És ez nagyjából meg is történik.
Az az aprócska szépséghiba, hogy miféle víz jön a csapból, már túl kevés embert érdekel. És akkor még csak a víz fizikai összetevőiről szóltam. A klór olyan fokú mennyiségéről, hogy ha a gyerekem megfürdik, olyan szaga lesz, mintha uszodában járt volna. Hogy a vízcsöveket nem tartják igazán karban. Itt ott kicsit ereszt, Ez az belefolyik. Kit izgat. Lent megy a föld alatt, ahol a szennyvíz is, meg a mérgek, amelyeket mindenki a földjébe enged, tekintet nélkül a hosszútávú környezeti következményekre. Azt hisszük a bio-termesztés csak egy divatirányzat, és csak arra jó, hogy a sok gazdag kielégíthesse a hobbiját. De mindenki, aki látta a Schindler listája című filmet, tudja, hogy aki csak egyetlen embert megment, a világot menti meg. Aki egyetlen talpalatnyi földet megóv a mérgektől, a világot menti meg.
Mi kisemberek, folyton arra hivatkozunk, hogy túl kicsik vagyunk, és a nagyok és erősek kell, hogy jók legyenek, nekik kell megmenteni a Földet.
DE EZ NEM IGAZ! Senki más nem menthet meg se földet, sem embert, csak te meg én, és az összes kisember egyenként. Nincsen olyan, hogy multi cég, vagy állam. Mindenhol EMBEREK döntenek. Az egy más kérdés, milyen erkölcsi szinten vannak az adott emberek, és mennyi bennük a belátás, a jószándék, a józanság és az objektív ítélőképesség a hosszútávú következményeket illetően. De egy biztos. Mi engedjük meg nekik, hogy azt tegyék, amit tesznek. Minden egyes pillanatban, amikor nem gondolkodunk felelősen, amikor belenyugszunk, amikor megalkuszunk a körülményekkel, és nem változtatunk MAGUNKON, hogy azzal egyre jobbá tegyük a világot,
Mindaddig, amig nem tesszük fel a kérdést, hogy mi a fenét keresünk ezen a bolygón, semmi sem fog történni. Aki nem kutatja, ki ő és honnan jön, akit nem érdekel, hová tart és miért van itt, annak elhomályosult elmélyének kusza erdelyében az garázdálkodik virtuális fejszéjével, akinek kedve szottyan.
Ilyen a víz-ügy is.
Vagy észbe kapunk végre, és elkezdjük megbecsülni a vízet, elkezdjük felfogni, mit is jelent számunkra az a tény, hogy a testünknek több mint háromnegyede vízből áll, hogy egyes orvosok szerint a fejfájások 90%-a kizárólag a vízhiányon alapszik, hogy egy pohár vízzel oldható a stressz, stb, vagy bizony előfordulhat, hogy eladják alólunk a csermelyeket, a forrásokat, lezárják és körbekerítik a természetes tiszta vízlelőhelyeket és akkor megtudjuk, milyen a földi pokol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése