2013. január 15., kedd

A focit támogatni kell. Minimum hét nullával.

Mi a gondom? Rájöttem, hogy rossz sportot választottam. Én marha elkezdtem futni, meg biciklizni. Pedig fociznom kellene. Magyarországon tényleg nem futnak sokan. De annál biztosan többen, mint ahányan fociznak. Arról már nem is beszélve, hogy mennyivel több futónk vagy bringásunk hoz  érmet nemzetközi versenyekről, mint ahány focista. Nem, annál is többször, mint ahányan egy pályán egyáltalán fociznak.
Most jövök rá, miért kapott 15,9 milliárd forintot idén a labdarugás tőlem, meg tőled meg a többi adófizetőtől! Azért mert eredményesen eltartják magukat, és ezt a tendenciát támogatni kell. Ők maguktól is megélnének, bizony, akkor is ha senki nem támogatná őket, mert szépek, tehetségesek, kreatívak és értenek a gazdálkodáshoz. Nem élnek fényűzően, hanem visszafogottan, csak két mezük van, és nem kocsira meg luxusra költik a 15.9 milliárdot, hanem labdára, meg fűnyírásra a pályákon. Meg arra, hogy megteremtsék a focistáknak az edzéshez szükséges ideális körülményeket, mert itthon nem tudnának olyan eredményesen felkészülni, mint Uruguay-ban vagy Hawaii-on. Látszik is az eredményeiken, a felkészülés!  Most jövök rá! Nyilván a szurkolókat is a focisták közé sorolták. Mert a szurkolóink legalább eredményesek. Világszerte híresek vandalizmusukról, durvaságukról és a magyar nyelv iránti fogékonyságukról, kreatív nyelvujító tehetségükről.
Ez az intézkedés is bizonyítja, mennyire rendben van a gazdaság! A kormány bölcs finanszírozásai, költségelosztása, mellyel unos úntalan megmutatja nekünk, mire kell költeni, amikor nincs mit enni. Focira és golfpályára! A golfpálya nagyon fontos! Mondtam is reggel a hőzöngő kamasz gyermekemnek, amikor kiakadt a száraz kenyér miatt, hogy ne lázadjon a közalkalmazotti fizetések miatt, amiből egy orvosnak vagy egy tanárnak kell megélnie, és eltartania két, három gyermeket, mert lesz golfpályánk és biztosítva van a fociutánpótlás is. És mit fognak gondolni rólunk a gazdag külföldiek, amikor idejönnek nyaralni, és meglátnak minket az utcán koldulni, ha még golfpályánk sincs? Na ez már tényleg tűrhetetlen lenne!
A gyerekem ugyan nem akar focizni, de úgy tűnik kénytelen lesz, mert a triatlon nem igazán támogatott sport.
Én is amellett vagyok, hogy Magyarországnak úgy is túl sok az erdője, túl tiszta a levegője, irtsunk ki néhány hektár erdőt, legyen a helyén golfpálya, és a kiirtott erdőkből építsünk stadiont eredményes focistáinknak, akik évek óta minden évben megnyernek legalább egy meccset egymás ellen itthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése